Som företagare är det mycket arbete att göra när man startar upp sin verksamhet. De första månaderna och till och med åren är många gånger avgörande för om du ska kunna driva ditt företag med vinst eller inte. För att lyckas med detta krävs passion och smarta beslut varje dag.

Att kunna spara pengar är frestande för den som har en liten ekonomi och inte särskilt stora medel att röra sig med. Samtidigt är det nödvändigt att göra vissa investeringar för att få företaget på fötter och kunna betjäna de kunder man har. I slutändan handlar det om att välja rätt investeringar för att på så sätt få en fortsatt hälsosam ekonomi i verksamheten.

Att försöka hantera alla finanser själv är vanligt, speciellt i början, men en skippad revisor kan kosta företaget onödiga pengar. Detta är det sista du vill om du vill kunna få företaget att växa och samtidigt leva gott på ditt livsverk. Just revision och bokföring är viktiga punkter att göra rätt kring. Annars kan du få problem med exempelvis Skatteverket. Nyfiken på att få veta mer – vad är ett bokslut – läs mer på bokoredo.se och skaffa dig kunskap om hur du ska gå till väga för att göra rätt när du bokför och gör bokslut för ditt företag.

En fråga som många ställer sig är vad en revisor faktiskt har som uppgift för ett företag. Det är vanligt att veta på ett ungefär vilka uppgifter han eller hon har men inte fullt så vanligt att veta hur en revisor kan vara till nytta för företaget. Vill du veta mer – vad är en revisor – klicka här för att ta reda på mer och se om du kan ha nytta av att anlita en till din verksamhet. En skippad revisor kan kosta företaget onödiga pengar så att läsa igenom informationen kan vara smart för alla som driver eget företag och går i tankarna kring huruvida man ska anlita en revisor eller inte.

Fördelar med en revisor

  • Att anlita en revisor sparar dig pengar i längden. Detta då du minskar risken för att du ska göra ett fel som kan kosta dig pengar i avgifter och liknande. Detta är pengar du istället kan använda till andra mer givande saker i ditt företag.
  • Att anlita en revisor sparar dig tid. Denna kan du istället lägga på att fokusera på ditt företags nyckeluppgift – att sälja den produkt eller tjänst som du har i verksamheten.
  • Att du alltid har någon att fråga. Din revisor finns bara ett telefonsamtal eller mejl bort om du undrar över någonting i ditt dagliga arbete. Det är en extra trygghet för alla som vill försäkra sig om att man gör smarta val i sitt arbete som chef över ett företag.

Medias rapportering kring företagande, bokföring och revision

Det skrivs ofta om bokföring och verksamheter av olika slag i media. Detta är ju inte så konstigt med tanke på att samhället på många sätt drivs av just företagande och är ett nödvändigt inslag för att människan ska kunna leva den typ av liv man lever idag.

Många nystartade företag struntar i revisorn. Detta kan i längden kosta dem pengar. Läs mer om varför i den här artikeln i Privata Affärer och undvik att göra dessa uppenbara misstag själv. Att en skippad revisor kan kosta företaget onödiga pengar är den avgörande faktorn för att du ska anlita en revisor som fungerar för dig, innan det är för sent.

Realtid.se skriver i denna artikel om hur revisionsbranschen står inför stora förändringar och detta är den perfekta läsning för alla som funderat på om det inte går att hitta en bra revisor men samtidigt slippa behöva betala gigantiska summor pengar för att få den hjälp man vill ha.

Nyfiken på att anlita hjälp med dina finanser? Det finns ett par saker du kan tänka på för att undvika uppenbara problem och öka chansen för att du ska göra ett bra val.

Tips när du väljer revisor och hjälp med bokslutet

  • Det är en investering att satsa på en revisor. Samtidigt behöver du se till att din investering också är smart ur ett ekonomiskt perspektiv. Satsa på att göra en budget för denna investeringspost. Då vet du precis hur mycket pengar du har råd att lägga på det hela och slipper försätta dig in en tråkig situation rent ekonomiskt.
  • Fråga affärsbekanta som inte är direkt konkurrenter. Då kan du få bra tips på en revisor som gör ett gott jobb och är effektiv. Se bara till att du frågar någon du verkligen har förtroende för så att du kan vara säker på att du får bra svar.
  • Kolla upp alla revisorer och bokföringsbyråer innan du väljer. Då kan du få reda på vad andra tyckt om byrån eller revisorn och slipper anlita någon som inte har bra rekommendationer från tidigare klienter.
  • Ställ frågor direkt till den person du vill anlita. Du bör känna dig trygg med det val du gör och därför förtjänar du att få tydliga svar på det du undrar över. Att få en bra kontakt med sin revisor är nödvändigt för den som vill vara säker på att allt sköts på ett positivt sätt.
  • Läs igenom ditt avtal innan du bestämmer dig och gör ett slutligt val. Då vet du precis vad som ingår i det du betalar för och slipper tråkiga överraskningar. Be gärna någon du litar på om att läsa igenom avtalet tillsammans med dig så att ni har två par ögon på texten. Detta minskar risken för att ni missar något viktigt.

Följ alla regler tack vare din revisor

Med hjälp av proffsen kan du känna dig säker på att du inte missar viktiga datum och sätt att ta hand om ditt bokslut i företaget. En skippad revisor kan kosta företaget onödiga pengar och du vill göra rätt val från start. Läs på om ämnet och bilda dig en egen uppfattning kring vilken typ av assistans du behöver.