Bokföring kan kännas läskigt om man inte är van vid det och detta är något jag i allra högsta grad kan relatera till. Som ny företagare tyckte jag att det var hemskt att behöva göra det även om jag såklart förstod att det är en viktig del av att vara företagare. Som tur är insåg jag dock snabbt att det finns hjälp att få.

Jag tycker det roligaste som finns är att få arbeta med mitt eget företag. Det finns helt enkelt ingen bättre känsla än att få gå till jobbet och veta att detta gör jag för mig själv och ingen annan. För mig har det inneburit mycket hårt arbete och det har jag inget emot. Nu efter cirka tio år börjar jag också att långsamt kunna skörda frukten av det jag gjort under de allra första åren av mitt företagande.

Jag valde när jag insåg att jag faktiskt kunde det att välja en bokföringsbyrå för mina behov av just boköring. Jag läste en artikel om att så löser du utmaningarna med bokföring och detta gav mig inspirationen och modet jag behövde att göra det för mig själv och för mitt företag. Fördelarna med att anlita experter för bokföringen är ju många.

Fördelar med att anlita en expert inom bokföring och redovisning

  • Du har alltid en expert att fråga vilket är skönt eftersom de bara finns ett telefonsamtal eller ett mejl bort. De är experter på sitt område och kan råda dig kring vad det är du ska göra i alla lägen.
  • Du missar inga viktiga blanketter eller datum. Din redovisningsbyrå kan se till att du alltid är i tid med saker som inbetalningar och annat.
  • Du får mer tid över till att lägga på nyckelverksamheten i företaget. Det du gör bäst. Samtidigt effektiviserar du arbetet eftersom experter tar hand om bokföring och redovisning.

Bokoredo är en modern redovisningsbyrå som blivit populär hos kunderna för att de alltid tar hand om sina kunder på bästa sätt. Anlita några som är experter så löser du utmaningarna med bokföring direkt. Du kan klicka här för mer information om du är nyfiken men vill veta mer innan du bestämmer dig för vad du ska göra för ditt företag. Jag vet att det inte alltid är så lätt att direkt ta rätt beslut kring vad man bör göra.

Min bästa läsning kring redovisning

Det finns massor man kan läsa i media om man vill ha råd och tips kring redovisning. Dessutom kan man hitta nödvändig information kring saker som så löser du utmaningarna med bokföring och annat som har med det hela att göra.

Nya svenskar satsar på redovisning. Läs mer i denna artikel i Helsingborgs Dagblad och se hur detta påverkar hela Sverige på ett positivt sätt. Dagens PS skriver här om utmaningarna med bokföring och detta tycker jag är något du ska läsa om du någon gång suttit vid ditt skrivbord och svurit över hur komplicerat allt sådant här känns. Jag tror personligen att alla företagare har varit där så man är aldrig ensam om det hela.

Så väljer du rätt byrå för er

  • Rätt byrå kan hjälpa er att nå långt men för att välja den som passar företaget bäst ska du alltid göra efterforskningar. Då kan du lista de byråer som finns i din stad och sedan en efter en undersöka dem närmare. Du kan leta efter saker som omdömen och recensioner samt artiklar som handlar om dem. Då kan du ta reda på om de figurerat på ett positivt eller mindre positivt sätt i media. Detta gör det enklare att bestämma dig för vad du ska göra så länge du läser vad många människor har sagt. Det räcker inte med vad en enda person har för åsikt eftersom det helt enkelt kan vara något väldigt subjektivt.
  • Fråga om allting du undrar över. Boka ett möte med varje byrå du är nyfiken på och ge dem chansen att ge dig svaren du behöver. Jag tycker detta är ett utmärkt tillfälle att kolla av deras service. Ger dem allt till de kunder som betalar för deras tjänster eller gör dem det inte? Får du inte en god känsla när du lämnar mötet så ska du fundera på att istället välja en annan byrå tycker jag. Man ska aldrig nöja sig med det näst bästa om man har möjlighet att istället få något som är riktigt bra.
  • Läs igenom det avtal ni skriver och be gärna en jurist att kolla på det. Detta var något jag glömde de första gångerna och tyvärr är det en sak som kan ge problem man faktiskt kan undgå om man tänker igenom det hela lite. Mitt råd är också att inte vara rädd för att ifrågasätta om saker inte känns rätt. Många gånger går det att komma till rätta med problemen så länge man vågar göra detta. Det går ju faktiskt att förhandla om och justera i avtal eftersom båda parter har en önskan om att komma överens.

Så löser du utmaningarna med bokföring

Det är en utmaning att bokföra på ett korrekt sätt om man inte har utbildning i det hela. Därför är det inte så konstigt att de flesta drar sig för det hela och gärna diskuterar hur mycket de ogillar det tillsammans med andra.

Jag råder dock alla att ta hjälpen som finns på plats eftersom det öppnar upp så mycket värdefull tid som man istället kan använda till att bygga företaget på bästa sätt. Alla företagare arbetar långa timmar men om man kan få dem mer effektiva där man inte behöver ägna tid åt saker man inte gillar eller kan allt om så ökar man också chansen för att man ska kunna ägna mer tid åt att sälja mer.

Detta gynnar helt enkelt alla i längden eftersom man skapar jobb samtidigt som man effektiviserar sin egen bransch på allra bästa sätt. Alla som driver företag vill se det växa och detta kan man göra om man arbetar med något man älskar. Då kan man sedan se fram emot ett liv som har större frihet och detta är något de allra flesta skulle vilja ha mer av i livet.

Jag tycker att man ska se till att man gör varje dag till en så bra dag som möjligt. Ingen vet ju när livet förändras och har man då gjort allt man kan för att få ett bra och stimulerande liv så finns det inte mer man kan önska sig enligt min uppfattning. Det hela handlar om att göra val som man kan stå för i alla lägen.