Description
Krispiga utanpå, mjuka inuti och fulla av smak – de här rödbetsbiffarna med linser är lika goda till lunch som i matlådan. Servera med quinoa, sallad och granatäpple för en fräsch, färgglad måltid.
Ingredients
Scale
- 2 dl kokta röda linser
- 2 små rivna rödbetor
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk majsstärkelse eller mjöl
- 1/2 dl havregryn
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Instructions
- Mosa linserna grovt i en bunke.
- Tillsätt rivna rödbetor, lök, vitlök, havregryn, majsstärkelse och kryddor.
- Blanda till en fast smet. Låt vila i 10 min.
- Forma små biffar och stek i olja på medelvärme, ca 3–4 min per sida tills gyllene.
- Servera med quinoa, sallad och granatäpple eller annan valfri topping.
Notes
- Byt spiskummin mot curry eller timjan för variation.
- Rödbetsbiffarna kan frysas in – perfekt för meal prep.
- Gott även med matyoghurt eller hummus som tillbehör.
Nutrition
- Serving Size: 1 portion
- Calories: 320
- Sugar: 5 g
- Sodium: 380 mg
- Fat: 12 g
- Saturated Fat: 1 g
- Unsaturated Fat: 9 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 35 g
- Fiber: 7 g
- Protein: 12 g
- Cholesterol: 0 mg