Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rödbetsbiffar med röda linser

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: veckomatsedel.se
  • Prep Time: 15 minuter
  • Cook Time: 10 minuter
  • Total Time: 25 minuter
  • Yield: 23 portioner 1x
  • Category: Huvudrätt
  • Method: Stekning
  • Cuisine: Vegetarisk

Description

Krispiga utanpå, mjuka inuti och fulla av smak – de här rödbetsbiffarna med linser är lika goda till lunch som i matlådan. Servera med quinoa, sallad och granatäpple för en fräsch, färgglad måltid.


Ingredients

Scale
  • 2 dl kokta röda linser
  • 2 små rivna rödbetor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk majsstärkelse eller mjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Instructions

  1. Mosa linserna grovt i en bunke.
  2. Tillsätt rivna rödbetor, lök, vitlök, havregryn, majsstärkelse och kryddor.
  3. Blanda till en fast smet. Låt vila i 10 min.
  4. Forma små biffar och stek i olja på medelvärme, ca 3–4 min per sida tills gyllene.
  5. Servera med quinoa, sallad och granatäpple eller annan valfri topping.

Notes

  • Byt spiskummin mot curry eller timjan för variation.
  • Rödbetsbiffarna kan frysas in – perfekt för meal prep.
  • Gott även med matyoghurt eller hummus som tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 1 portion
  • Calories: 320
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 380 mg
  • Fat: 12 g
  • Saturated Fat: 1 g
  • Unsaturated Fat: 9 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 12 g
  • Cholesterol: 0 mg