Det finns flera härliga städer och platser att besöka runt om i Europa. Rika på historia och kultur, men även nöjen och natur. England är ett av de populäraste resmålen, och har mycket att erbjuda. Annars är det gott om mysiga europeiska storstäder där du lätt kan tillbringa en givande helg eller vecka. Allt beroende på vilken sorts semester du är ute efter.

Både England och andra europeiska länder lämpar sig väl för aktiva semestrar. Det kan vara vandringar, cykling eller vinprovning. Andra åker på en resa för att lära sig måla, skriva eller något annat som du gärna gör i trevliga omgivningar. Naturligtvis är det inget fel med en semester där du bara ligger på stranden och solar. Alla har sina egna önskningar och tankar om vad som är den perfekta semestern. Och det mesta finns inom räckhåll, med bara en kortare flygresa.

Inte bara semester

Det har blivit allt vanligare bland företag att lägga sina konferenser eller möten i utlandet. På detta sätt kan de slå två flugor med en smäll. Dels kan du få ut den information som du vill att medarbetarna ska känna till. Det kan vara uppdateringar eller helt nya saker, men det är vanligtvis smart att samla en större grupp och ta allt på en gång. Samtidigt så blir resan som en bonus för de anställda.

De kan njuta av lite annorlunda vyer och uppleva något nytt. På kvällarna är det lätt att anordna aktiviteter. Antingen grupparbeten eller femkamper, men också tillfällen för att slappna av tillsammans. Det blir en helt ny känsla för gruppen när alla sitter runt en lägereld eller äter något gott tillsammans. Sök på konferens Italien och få reda på allt du behöver veta. Denna sorts resor har visat sig vara mycket effektiva och leder till större trivsel och produktivitet på arbetsplatsen.

Ett vackert land

Det går många roliga historier om hur det regnar mycket i England. Som med så mycket annat är det en hel del överdrift bakom dessa. Samtidigt så är det regnet som gör landet så vackert och bördigt. Här har du allt från branta kustklippor till böljande kullar. Hedar och berg ger också karaktär till landskapet. Det är inte så konstigt att det finns ett antal intressanta resor hit. Du kan vandra i England och kombinera upplevelser med hälsa.

En vandringsresa är ett bra sätt att se ett land. Du går relativt långsamt fram och har tid att verkligen uppleva landskapet. Samtidigt så har du chansen att lära känna lokalbefolkningen på pubarna och hotellen. Vissa arrangörer flyttar ditt bagage mellan hotellen så att det enda du behöver koncentrera dig på är att ha en trevlig vandring. Nio engelska platser du inte trodde existerade. Läs mer i denna artikel i Expressen.

Uppleva världen runt omkring dig

Det måste inte vara så avancerat och dyrt, utan det räcker med några dagars semester för att ladda batterierna. En del föredrar faktiskt att resa bort ofta, med något kortare vistelse. Det kan vara en helg här och en vecka där. Paris på våren sägs vara alldeles speciellt. Och på hösten kan du åka på Oktoberfest i Tyskland. Expressen skriver här om att fira alla hjärtans dag med att upptäcka England till fots. Hela tiden är det något som är på gång, så du kan ha roligt nästan jämt. Med europeiska destinationer är själva resan inte så lång, så du kan lätt komma iväg några dagar.

Genom att ta flera lite kortare minisemestrar har du ändå gott om tid över för några veckor i sommarstugan. De flesta vill ha möjlighet att njuta av den svenska sommaren. Men det är inte alltid den är så varm. Därför blir de andra resorna ännu viktigare, och du vill helst få ut så mycket som möjligt av dem. Eller så kanske du inte alls tycker om att stanna hemma under semestern utan vill se och uppleva nya saker varje gång. Alla har sina egna sätt att ladda batterierna och vila upp sig.

Härliga upplevelser i England

Du kan alltså med fördel lägga din konferens till ett annat land. Ofta tar det inte mer än ett par timmar att komma fram med direktflyg, nästan snabbare än om du ska resa någonstans inrikes. Kombinera gärna mötet med några roliga upplevelser. En naturvandring eller stadsrundtur. Kanske en spa-upplevelse eller vinprovning. Vanligtvis så finns det paketresor där allting är ordnat, så att du bara behöver boka in antalet deltagare.

Men England är också en härlig plats för att vandra. Du kan egentligen tillbringa flera veckor här och ändå hela tiden uppleva ny natur och utsikt. Återigen så kan en kombination av vandring och sightseeing vara på sin plats. Dels alla de historiska platser som finns runt om i England, typ Hadrianus mur. Eller alla de slott som finns utspridda lite varstans med sina fantastiska rum och trädgårdar.

Många tycker också om att kombinera en vandringsresa med lite storstad. London har mycket roligt att se och uppleva, men det finns flera trevliga städer i England. För att inte glömma Skottland, Wales och alla andra regioner i Storbritannien. Det är en vacker ögrupp med en fin blandning av natur, kultur och nöjen. Och överallt så hittar du en mysig pub där du kan slappna av och dricka något gott. Eller så kanske du vill ta listan över de nio otroliga platserna i England och beta av dem en i taget. Det kan ta ett tag, med flera underbara resor och upplevelser.