Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxpasta med krämig spenat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Youssef El Youssoufi
  • Prep Time: 5 minuter
  • Cook Time: 15 minuter
  • Total Time: 20 minuter
  • Yield: 4 portioner 1x
  • Category: Huvudrätt
  • Method: Kokning
  • Cuisine: Europeisk
  • Diet: Vegan

Description

En snabblagad och len pastarätt som snabbt blivit en familjefavorit. Den rökiga laxen möter den krämiga såsen och spenaten i en perfekt vardagsmiddag.


Ingredients

Units Scale
  • 250 g tagliatelle
  • 200 g varmrökt lax, i bitar
  • 2 dl grädde
  • 2 nävar färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 dl riven parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Instructions

  1. Koka pastan enligt anvisning.
  2. Fräs vitlöken i lite olivolja tills den doftar.
  3. Häll i grädde och låt småkoka 2–3 minuter.
  4. Tillsätt spenaten och rör tills den mjuknar.
  5. Vänd ner den kokta pastan i såsen.
  6. Rör i laxen och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med extra ost och färsk basilika vid servering.

Notes

  • Byt ut tagliatelle mot annan pasta om så önskas.
  • Vill du ha lite syra? Pressa i lite citron precis innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 1 portion
  • Calories: 520
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 480 mg
  • Fat: 32 g
  • Saturated Fat: 16 g
  • Unsaturated Fat: 14 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 34 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 28 g
  • Cholesterol: 75 mg