Description
Det finns inget som doften av nystekta pannkakor en lugn helgmorgon! Enkla att göra, roliga att steka tillsammans med barnen och alltid lika goda med valfri topping.
Ingredients
Units
Scale
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 1/2 tsk salt
- 2 msk smör (smält)
- Smör till stekning
Instructions
- Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
- Tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och det smälta smöret.
- Låt smeten vila ca 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör.
- Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakan gyllene på båda sidor.
- Fortsätt tills smeten är slut.
- Servera med grädde, bär, sylt eller vad du gillar!
Notes
- Vill du ha fluffigare pannkakor? Tillsätt 1 tsk bakpulver i smeten.
- För laktosfritt – använd laktosfri mjölk och margarin.
- Pannkakor kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar och värmas i mikron.
Nutrition
- Serving Size: 1 pannkaka
- Calories: 110
- Sugar: 2 g
- Sodium: 90 mg
- Fat: 5 g
- Saturated Fat: 2 g
- Unsaturated Fat: 2 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 12 g
- Fiber: 0 g
- Protein: 4 g
- Cholesterol: 50 mg