Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannkakor – grundrecept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: veckomatsedel.se
  • Prep Time: 10 minuter
  • Cook Time: 20 minuter
  • Total Time: 30 minuter
  • Yield: 12 pannkakor 1x
  • Category: Frukost
  • Method: Stekning
  • Cuisine: Svensk

Description

Det finns inget som doften av nystekta pannkakor en lugn helgmorgon! Enkla att göra, roliga att steka tillsammans med barnen och alltid lika goda med valfri topping.


Ingredients

Units Scale
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör (smält)
  • Smör till stekning

Instructions

  1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och det smälta smöret.
  3. Låt smeten vila ca 10 minuter.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite smör.
  5. Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakan gyllene på båda sidor.
  6. Fortsätt tills smeten är slut.
  7. Servera med grädde, bär, sylt eller vad du gillar!

Notes

  • Vill du ha fluffigare pannkakor? Tillsätt 1 tsk bakpulver i smeten.
  • För laktosfritt – använd laktosfri mjölk och margarin.
  • Pannkakor kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar och värmas i mikron.

Nutrition

  • Serving Size: 1 pannkaka
  • Calories: 110
  • Sugar: 2 g
  • Sodium: 90 mg
  • Fat: 5 g
  • Saturated Fat: 2 g
  • Unsaturated Fat: 2 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 12 g
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 50 mg