En båt ger en känsla av frihet som är rolig att få uppleva oavsett om det är man själv som äger båten eller inte. Är man ägaren finns det dock ett par saker som är viktigt att tänka på för att man ska kunna ha glädje av båten under lång tid framöver. Man vill ju att den ska hålla så bra som möjligt, i alla fall jag.

Jag har nu haft båt i ungefär ett år och jag kunde inte vara mer nöjd än jag är. När jag köpte båten så gjorde jag det dessutom precis innan säsongen skulle börja. Jag fick den helt klar och redo att åka ut med vilket passar mig. Det är enkelt att ha den fixad och därför vill allt fler ha nyckelfärdiga båtar efter vintern. Jag rekommenderar numera detta till alla som frågar mig om hur det känns att köpa en båt.

Det är ett faktum att plastkrympning och filmer är bra att använda sig av för den som vill skydda båten eller vad helst annat som man har som annars kan lida av väder och vind om det står ute under långa perioder. Att förvara båten säkert är något alla båtägare vill och jag är inget undantag. Därför har jag redan nu bestämt mig för att förvara båten riktigt bra i vinter. Det gäller att vara på plats i tid, det har min pappa lärt mig när jag var liten.

Vinterförvaring av båtar i media

I tidningarna kan man läsa en del om båtar, detta är något jag upptäckt sedan jag började spana på en båt själv. Det är väldigt roligt att läsa om båtliv när man just köpt en båt tycker jag eftersom det ger inspiration till att leva ett fullt båtliv själv.

I Sverige kan man ju dock inte ha båtarna ute hela vintern på grund av vädret. Därför har jag också läst mycket om hur jag ska göra med båten över vintern och det har varit bra. Allt mer populärt med vinterförvaring för båtar. Läs mer i den här artikeln i Mariestadstidningen och se hur du ska tänka. Jag tycker att alla ska läsa på innan man bestämmer sig.

Det är bekvämt att ha en båt där allt fungerar, speciellt om man helt enkelt bara gillar att vara ute på vattnet men helst vill undvika att behöva hålla på för mycket med att fixa med båten. Det är ju på många sätt detsamma som om man har en egen bil eller ett eget hus, man måste ta hand om det som går sönder själv och dessutom underhålla båten så som den är.

Mariestadstidningen skriver här att allt fler vill ha nyckelfärdiga båtar levererade efter vintern. Detta har att göra med att det är lätt och därför vill allt fler ha nyckelfärdiga båtar efter vintern. Jag förstår dem så väl, därför jag har satsat på det själv.

Mina bästa tips för dig som vill vinterförvara båten

  • Jag tycker alltid att det är viktigt att man ser till att man har koll på ekonomin innan man bestämmer sig för vinterförvaring av båten eller vad som helst annat som har att göra med den. Jag skapar därför alltid en budget för hur mycket jag har råd att lägga på olika saker som har med båten att göra.  I den har jag en nöddel som gör att jag vid skador på båten har något att ta av. Detta är en trygghet som jag tycker alla ska ha. Man vet trots allt aldrig om det kommer att ske någon form av problem eller olycka.
  • Jag frågar alltid om det är något jag undrar över och detta tycker jag är en bra egenskap. Då vet jag ju vad som gäller och kan få bra tips från andra båtägare om vart jag ska förvara min båt. Det är alltså viktigt att våga använda sitt nätverk när man har en båt. Flera människor har samma intresse som jag så jag ser ingen anledning till att inte nyttja deras kunskaper för att jag ska få ett så smidigt liv som möjligt.
  • När du hittar en vinterförvaring du är intresserad av kan du alltid söka upp namnet på den på nätet. Då kan du få veta mer om ifall de har haft någon form av problem och vad andra som förvarat sin båt där har tyckt om det hela. Detta är bra att ta reda på för den som vill försäkra sig om att man inte slösar tid och pengar på något man skulle ha kunnat undvika.
  • Kolla också upp det direkt om du har en undring som har med vinterförvaringen att göra. Vare sig det handlar om att därför vill allt fler ha nyckelfärdiga båtar efter vintern eller något annat så är det alltid bra att kolla upp det för att vara på den säkra sidan. Det ger dig dessutom en chans att se om vinterförvaringen har bra service till sina kunder eller inte. Har de inte det bör du alltid vända dig till ett annat företag för att förvara båten tycker jag. Det finns ju ingen anledning till att du ska nöja dig med något som inte är det allra bästa tycker jag.
  • Sist men inte minst får du aldrig glömma att läsa det finstilta i avtalet du har med firman som ska förvara din båt. Det är ju viktigt att du vet vad som ingår i avtalet och vilka regler som gäller under tiden du har båten där. Jag ber alltid en vän att läsa igenom det finstilta med mig för att jag ska vara på den säkra sidan om vad som gäller. Det känns extra tryggt tycker jag och som något som är väl värt det för mig som inte vill slösa vare sig pengar eller tid på att investera i fel vinterförvaring.

Därför vill allt fler ha nyckelfärdiga båtar efter vintern

Det mesta ska vara lätt idag. Detta verkar vara något som många är överens om. Dock kan jag tycka att ju lättare det blir, desto tråkigare är det att vara med om det. Jag tycker att det finns en glädje i att undersöka saker för att sedan basera ett beslut jag måste ta på de fakta jag känner till.

Att leva livet alltför enkelt är helt enkelt inte värt det eftersom det man kan tjäna på att verkligen satsa på att göra aktiva val är så mycket mer. Jag älskar att ha en båt och tycker det är skönt att ta riktigt ansvar för den och vart jag ställer den om vintern.

Då kan jag ju också se fram emot ännu en ny vår då det är dags att ta fram båten igen och få sätta den i vattnet. En dag ska jag helt klart satsa på att ta den längre än jag gör idag. Vem vet, det kanske blir när jag är pensionär eller så säljer jag allt jag äger och åker jorden runt i min lilla båt. Har jag tur så kommer jag att kunna ta med mig någon jag gillar på vägen och vi kan få uppleva livet tillsammans på alla sätt och vis. Det skulle vara en dröm för mig.