Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Busenkla Havrekakor (4 ingredienser)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Prep Time: 5 minuter
  • Cook Time: 15 minuter
  • Total Time: 20 minuter
  • Yield: 1012 små kakor 1x
  • Category: Fika
  • Method: Ugnsbakning
  • Cuisine: Svensk

Ingredients

Scale
  • 2 bananer (mogna)
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk kanel (valfritt men gott!)
  • 1/2 dl russin eller chokladbitar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Mosa bananerna i en skål.
  3. Rör ner havregryn, kanel och russin eller choklad.
  4. Forma små kakor med sked och lägg på plåten.
  5. Grädda i 12–15 minuter tills de är lätt gyllene.
  6. Låt svalna lite innan servering.

Notes

  • För en extra lyxig variant, doppa kakorna i smält choklad efter gräddning.

Nutrition

  • Serving Size: 1 kaka
  • Calories: 70
  • Sugar: 4 g
  • Sodium: 1 mg
  • Fat: 1 g
  • Saturated Fat: 0 g
  • Unsaturated Fat: 1 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 14 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 1 g
  • Cholesterol: 0 mg