Ingredients
Scale
- 2 bananer (mogna)
- 2 dl havregryn
- 1 tsk kanel (valfritt men gott!)
- 1/2 dl russin eller chokladbitar
Instructions
- Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Mosa bananerna i en skål.
- Rör ner havregryn, kanel och russin eller choklad.
- Forma små kakor med sked och lägg på plåten.
- Grädda i 12–15 minuter tills de är lätt gyllene.
- Låt svalna lite innan servering.
Notes
- För en extra lyxig variant, doppa kakorna i smält choklad efter gräddning.
Nutrition
- Serving Size: 1 kaka
- Calories: 70
- Sugar: 4 g
- Sodium: 1 mg
- Fat: 1 g
- Saturated Fat: 0 g
- Unsaturated Fat: 1 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 14 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 1 g
- Cholesterol: 0 mg