Att ӓta ute ska vara ett nӧje

143-4-restaurangEtt av de stӧrsta nӧjen som finns hӓr i livet ӓr att ӓta. God mat och trevligt sӓllskap ӓr en sӓker vinnare. Genom att sedan lӓgga till en trevlig restaurang med hӓrlig atmosfӓr blir det helt i topp. Ett problem kan dock vara om personalen inte håller samma hӧga standard som lokalen och maten.

Gӓster som får vӓnta på att bli serverade kommer inte att gå hem som nӧjda gӓster. Om man lӓgger ihop alla små minuter som de sitter dӓr och fӧrsӧker få kontakt med en servitӧr kan det bli en ganska lång stund.

Bra service leder till stӧrre omsӓttning

Att driva en restaurang ӓr inte lӓtt, det ӓr många faktorer som ska fungera ihop. Maten ska vara vӓl tillagad, men inte kosta fӧr mycket i inkӧp. Lokalen ska vara mysig, och på rӓtt stӓlle, utan att kosta skjortan i hyra. Serveringspersonalen måste vara artig och uppmӓrksam, något som inte kostar någonting alls. Allt detta tillsammans gӧr att folk dras till restaurangen, kommer tillbaka flera gånger om och rekommenderar den till sina vӓnner och bekanta.

På Bergsgatan 33 på Kungsholmen i Stockholm ligger den asiatiska restaurangen MoonCake. De satsar på kunnig personal som verkligen bryr sig om kunderna. Fӧr det ӓr dӓr som hemligheten ligger. Jobbiga gӓster ӓr inte lӓtta att handskas med, det ӓr helt klart. Men de flesta kommer bara fӧr att ӓta god mat och ha det kul med familj eller vӓnner. De fӧrtjӓnar att behandlas vӓl, och inte behӧva pocka på uppmӓrksamheten från personalen.

Konsten att ӓta ute

Det ӓr klart att en gӓst kan gӧra mycket sjӓlv fӧr att behandlas vӓl. Att klaga eller stӓlla krav i onӧdan kan få den mest tålmodige kypare att bli upprӧrd. Ibland finns det inte tillrӓckligt med personal, och de springer benen av sig fӧr att alla ska bli nӧjda. Men fӧr det mesta bӧr man kunna fӧrvӓnta sig god service på en restaurang. Trots allt betalar man ganska ordentligt fӧr att kunna sitta dӓr och ӓta. På vissa stӓllen mer ӓn på andra, men ӧverlag ӓr det inte billigt att ӓta en fin middag.

Dagens Handel skriver om  Stockholms nya matdestination, ett koncept som håller på att sprida sig. Folk tycker om att ӓta ute, det finns inget tvivel om det. Att dela en måltid med nӓra och kӓra ӓr ett utmӓrkt sӓtt att slappna av och ha det bra. Många tycker det ӓr vӓl vӓrt pengarna att kunna ӓta fin mat på en trevlig restaurang. Vare sig det handlar om en enkel lunchrestaurang eller finare gourmetmat så fӧrvӓntar man sig att bli bra behandlad. Något som alla har rӓtt till.

Det kan vara nog så stressigt att jobba på en restaurang, speciellt om det ӓr ett populӓrt stӓlle med många gӓster. Men det hӧr till yrket att kunden ska behandlas vӓl och verkligen kӓnna sig vӓlkommen. Dӓrfӧr bӧr en restaurangӓgare alltid fӧlja upp och se till att det fungerar inom alla de olika avdelningarna. Kӧk och servering ska kommunicera och tillsammans ge kunderna en upplevelse de aldrig glӧmmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>